Neamţ: Ambasadorul SUA le-a vorbit elevilor Colegiului Naţional ”Calistrat Hogaş” despre ororile Holocaustului

Ambasadorul Statelor Unite, Excelența Sa, Hans Klemm, a făcut o vizită la Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș”, în data de 27 martie 2018. Cu această ocazie domnul ambasador  s-a întâlnit cu elevii colegiului, în cadrul unei sesiuni de diseminare a programului tematic ,,Elie Wiesel” Study Tour, finanțat de către Ambasada SUA în România și desfășurat în perioada 21-27 iulie 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sesiunea, care a reprezentat prima parte a întâlnirii, a fost și un minunat prilej pentru Excelența Sa de a susține o scurtă prelegere pe tema ororilor Holocaustului (rememorând și propria vizită la Auschwitz-Birkenau), urmată de o sesiune de Q&A, în cadrul căreia a oferit răspunsuri extrem de bine documentate la toate întrebările adresate de elevi, atât în privința atrocităților din timpul Holocaustului, cât și în privința politicii mondiale și a poziției Statelor Unite de atunci și din zilele noastre.

La activitate au participat 140 de elevi, din clasele a XI-a și a XII-a (conform protocolului cu Ambasada SUA), pasionați de istorie și mai ales de tema aleasă.

În partea a doua, Theodor Nichifor, elev în clasa a XI-a, beneficiar al unei burse FLEX, în anul școlar trecut, și participant la programul ,,Elie Wiesel” Study Tour, a fost ,,diseminatorul” proiectului amintit. Ulterior, audiența a fost invitată să vizioneze două filme care evocă tragedia Holocaustului, sub deviza „Educate and commemorate!”.

La finalul întâlnirii, Dlui Ambasador  Hans Klemm, i s-a înmânat o plachetă gravată, în semn de recunoaștere a contribuției sale majore la educarea tinerei generații în spiritul toleranței, premisă pentru ca astfel de tragedii ale omenirii, precum Holocaustul, să nu se mai repete.

PUBLICITATE