NEAMȚ: Adolescentă agresată de tată. Bărbatul a fost reținut

La data de 3 mai 2021, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 55 de ani, din Icușești, bănuit că ar fi încălcat obligațiile ce i-au fost impuse printr-un ordin de protecție provizoriu.

Conform probatoriului administrat, la data de 3 mai, pe fondul unui conflict izbucnit între bărbatul în cauză și fiica sa, în vârstă de 14 ani, bărbatul ar fi exercitat acte de violență asupra acesteia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În aceste condiții, existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității victimei, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

La scurt timp, polițiștii au fost sesizați de către soția bărbatului în cauză, în vârstă de 48 de ani, cu privire la faptul că acesta i-a adresat amenințări cu acte de violență și a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, bărbatul fiind depistat în incinta locuinței comune, încălcând astfel obligațiile impuse prin ordinul de protecție provizoriu prin care s-a dispus evacuarea celui în cauză din imobil, fiind obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de membrii familiei.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie, încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În cursul acestei zile, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

PUBLICITATE