NEAMȚ: Acțiunea de recuperare a celor 24 de copii s-a finalizat cu succes

PRECIZARE. „În urma relatărilor inexacte din presa de azi, duminică, 12 mai 2019, vă transmitem OFICIAL faptul că grupul de elevi care a apelat la Serviciile SALVAMONT, în excursie la Masivul Ceahlău, este din județul VRANCEA, de la Colegiul Național “E. Botta”.- Inspectoratul Județean Școlar Vaslui.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Menționăm că informațiile care au apărut atât în ediția noastră online cât și în presa națională, au fost furnizate și preluate de la Serviciul Salvamont Neamț.

Știrea inițială:

Acțiunea de recuperare a grupului de copii s-a finalizat cu succes acum cateva minute (în jurul orei 14:30) grupul fiind însoțit de echipajul salvamont până în Stațiunea Durău. – informează Salvamont Neamț.

Cei 24 de copii din Vaslui si cadrele didactice au urcat pe un traseu in Masivul Ceahlau ( zona Cascada Duruitoarea) si au coboarat pe altul.

In jurul altitudinii de 1100m s-au blocat la traversarea unui torent si au luat decizia corecta sa solicite asistenta salvamont.

Au fost scosi din zona si condusi pe o ruta nemarcata dar mult mai sigura pana in Statiunea Durau. – spun salvamontiștii nemțeni.

Nu au existat cazuri de accidentare sau persoane care sa necesite acordarea primului ajutor .

PUBLICITATE