NEAMȚ: Acțiunea „centura de siguranță” – 1430 de amenzi

În perioada 11 – 17  martie, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pentru impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omologate de către conducătorii auto și pasagerii aflați în autovehicule, în cadrul campaniei preventive „ SEATBELT ”, coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.).

Scopul acţiunii a fost reprezentat de conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă/dispozitivelor de retenție omologate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămâni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranţă, atât de către conducătorii auto cât şi de către pasageri, precum și respectarea regulilor privind transportul copiilor în autovehicule.

În urma acțiunii au fost aplicate 1430 de sancțiuni contravenționale, dintre care 381 pentru nefolosirea centurii de siguranță/dispozitivelor de retenție și 17 pentru folosirea telefonului mobil fără a utiliza dispozitive de tip hands-free.

Reamintim cetățenilor că nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto se sancţionează cu 2-3 puncte-amendă (290–435 lei) și 2 puncte penalizare, iar de către pasageri cu aceeași amendă, fără aplicarea punctelor de penalizare.

PUBLICITATE