Neamț: Accidentat la maratonul Bate Toaca. Au intervenit salvamontiștii

Salvamontiștii nemțeni au fost solicitați pentru a interveni în cazul unui tânăr participant la maratonul ”Bate Toaca”, care a suferit, în timpul concursului, un traumatism de membru inferior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Accidentatul, cu traumatism de membru inferior și ușoară stare de hipotermie a fost transportat din zona La Morminte (1350m) până în Stațiunea Durău. Pentru transport s-a folosit , în premieră , cel mai performant model al tărgii de transport al accidentaților , model prevazut cu sac termic pentru victime, sistem de frânare pe disc și kit omologat pentru elicopter, tiroliană sau salvare din perete. După finalizarea operațiunii specialiștii noștri s-au dovedit extrem de încântati mai ales la folosirea în pasaje înguste, înclinate și cu teren extrem de alunecos unde, datorită sistemului de frânare este posibilă manipularea numai în doi salvatori ”, informează Salvamont Neamț.

În prima parte a lunii iulie, după parcurgerea unui stagiu de pregatire, în dotarea echipelor din Gorj, Neamț și Hunedoara vor intra și vor putea fi folosite în intervenții trei echipamente speciale de recuperare din zone greu accesibile, echipamente care reprezintă vârful de gamă al acestor produse și care ușureaza foarte mult intervenția salvatorilor

PUBLICITATE