NEAMȚ: A scăpat de condamnare învățătoarea care și-a terorizat elevii cu țipete, înjurături și amenințări

În urmă cu 5 ani, o învățătoare din Neamț scandaliza opinia publică cu limbajul folosit la adresa elevilor de clasa I.

Învățătoarea școlii „Carmen Sylva” din Horia a fost înregistrată de către un părinte cum aceasta ţipă la elevi şi le vorbeşte foarte urât.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În înregistrări învăţătoarea se adresa copiilor cu expresii precum: „…Taci odată că te ia mama dracului…”, „…vin la tine şi te strâng de gât…”, „… Eşti papagal?…”, „…Duceţi-vă naibii…”, „…Dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine, ori n-aş mai veni în clasa asta…”, „…Sînteţi proşti cu P mare…” (vezi articolul AICI)

Ea a fost trimisă în judecată sub acuzația de purtare abuzivă iar două instanțe au admis că limbajul cadrului didactic este incalificabil, însă au stabilit că învățătoarea nu poate fi condamnată.

Motivul: s-a adresat întregii clase, nu doar fetiței ai cărei părinți au depus plângere. – spun cei de la Libertatea

Două instanțe de judecată, Judecătoria Roman și Curtea de Apel Bacău, au stabilit că învățătoarea care în urmă cu cinci ani scandaliza opinia publică cu limbajul folosit la adresa elevilor de clasa I nu se face vinovată de purtare abuzivă și au dispus achitarea acesteia.

Argumentele celor două instanțe au un numitor comun: învățătoarea nu poate fi condamnată deoarece faptele sale nu au vizat direct eleva-persoană vătămată în dosar, ci, la modul general, întreaga clasă.

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE