NEAMȚ: A murit băiatul de 13 ani, salvat de la înec

Băiatul de 13 ani, salvat de pompieri de la înec, a murit, astăzi, la un spital din Iași.

Potrivit IPJ neamț, la data de 27 iunie, polițiștii din cadrul secției pe poliție rurală Săvinești au fost sesizați cu privire la faptul că un minor ar fi căzut în captarea de apă a unei balastiere din localitatea Săvinești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului , fiind solicitat și sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț care au scos minorul din apă, fiindu-i efectuate manevre de resuscitare de către echipajul medical, la care acesta a răspuns și ulterior a fost transportat la spital.

În cursul acestei zile minorul a decedat la unitatea medicală.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că minorul în cauză în vârstă de 13 ani din localitatea Săvinești s-ar fi deplasat în locația respectivă pentru a înota.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Reamintim că ieri, în jurul orei 14:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați pentru căutarea unei persoane dispărută, posibil înecată, în comuna Săvinești.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru scafandri cu o barcă și o ambulanță SMURD TIM.

Pompierii au scos din apă, în jurul orei 14:45 (dintr-o captare de apă a unei foste balastiere din localitate), un băiat de aproximativ 13 ani.

Copilul a fost preluat de membrii echipajului SMURD TIM, care au început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare.

Minorul a raspuns manevrelor de resuscitare (în jurul orei 15:45) și a fost transportat la UPU Piatra Neamt de catre echipajul TIM. De la Piatra-Neamț, acesta a ajuns la un spital din Iași unde, din nefericire, astăzi a decedat.

PUBLICITATE