NEAMȚ: A furat o mașină și i-a dat foc

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au identificat și reținut, la data de 6 august, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Dochia, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt și distrugere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, investigațiile au relevat faptul că, în noaptea de 5-6 august, în timp ce tânărul se afla la locuința unui bărbat, de 57 de ani, din Piatra Neamț, ar fi sustras autoturismul acestuia parcat în curtea imobilului.

Articolul continuă după anunț
Loading...

Ulterior, tânărul ar fi condus autoturismul până în localitatea Mărgineni, unde l-ar fi incendiat.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, marți, 6 august, în jurul orei 2:40, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism, pe DJ 157, în comuna Mărgineni, în afara părții carosabile.

La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de intervenție cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.

La sosirea echipajelor de intervenție, autoturismul era cuprins în totalitate de flăcări.

După stingerea incendiului s-a stabilit faptul că a fost vorba de ,,acțiune intenționată”.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este estimat la 7.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

PUBLICITATE
loading...