Neamț: A fost inaugurat Căminul pentru persoane vârstnice de la Văratec (FOTO)

Vineri, 14 decembrie, a fost inaugurat Căminul pentru persoane vârstnice „Cuvioasa Nazaria” de la Văratec.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La eveniment au participat reprezentanți ai Centrului Eparhial Iași, precum și oficialități centrale și locale care au contribuit la realizarea acestui așezământ. Slujbă de binecuvântare a căminului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a oficiat o slujbă de binecuvântare în Paraclisul căminului, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni în mod special pentru beneficiarii așezământului, după care a adresat un scurt cuvânt de învățătură celor prezenți.

La finalul slujbei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei i-a binecuvântat pe vârstnicii căminului și le-a dăruit cărți de rugăciune.

Execuția clădirii Căminului de Bătrâni de la Văratec a început în anul 1997, din fondurile mănăstirii. Începând cu anul 2000, în urma unui protocol încheiat între Arhiepiscopia Iaşilor, Mănăstirea Văratec și Consiliul Local Agapia, această din urmă instituție devine beneficiarul oficial al obiectivului preluând lucrările existente și ocupându-se în continuare de fondurile necesare.

Căminul are o capacitate de 75 de locuri iar serviciile oferite sunt cele de asigurare a protecției de tip rezidențial pentru vârstnicii aflați în dificultate de a se întreține singuri parțial sau total.

Articol preluat de la:  doxologia.ro
foto: Pr. Silviu Cluci
sursa: Mitropolia Moldovei
PUBLICITATE