NEAMȚ: A ars din temelii biserica din Drăgănești. De la ce a pornit focul (FOTO)

Un incendiu a distrus, astăzi, o biserică din comuna Drăgănești – localitatea Râșca.

Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din localitatea Râşca, comuna Drăgăneşti, a fost distrusă în totalitate de un incendiu devastator, care a izbucnit în jurul orei 14:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apelul a fost făcut de un cetățean care se afla in trecere pe lângă biserică. Acesta a relatat că din turla bisericii se degajă fum și se observă și flacără.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu trei autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

În sprijin s-au deplasat: o autospecială pentru stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Piatra-Neamț și o autospecială pentru stingere de la Detașamentul Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, evitându-se propagarea la casa praznicală și camera centralei.

Potrivit ISU Neamț, focul deschis în spații închise (lumânare/candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În urma incendiului a ars biserica din lemn cu suprafața de aproximativ 150 mp și bunuri materiale aflate în interiorul acesteia.

Pompierii au evacuat din interiorul bisericii o serie de obiecte de cult.

PUBLICITATE