Neamț: A apărut „Alianța Estului”. Piatra-Neamț și Roman, printre orașele Alianței Moldova Se Dezvoltă

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț și Lucian Micu, primarul municipiului Roman, au participat la întâlnirea care a pus bazele Alianței Moldova Se Dezvoltă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Alături de primarii municipiilor Iași, Suceava, Botoșani, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, s-a parafat astăzi, 17 decembrie, constituirea Alianței, avand drept obiectiv inlaturarea decalajelor majore de dezvoltarea între estul si vestul țării.

Principala țintă a acestei alianțe este promovarea a doua proiecte de infrastructură: Autostrada Est-Vest, cu fonduri asigurate de Comisia Europeană și Autostrada Nord-Sud care să lege Moldova de capitala țării.

Inițiațiva a apărut ca urmare a lipsei din partea Guvernului a unei strategii coerente de dezvoltarea și alocare a rezurselor.

Semnarea astăzi, la Suceava, a acordului de asociere Moldova se Dezvoltă reprezintă un moment extrem de important. Datoria mea ca primar este să dezvolt localitatea pe care o conduc prin orice mijloace legale. Împreună cu cei șase primari semnatari astăzi vom fi o voce care nu poate fi neglijată și vom crește șansele de implementare a unor proiecte care să dezvolte municipiul Piatra-Neamt dar și regiunea Moldovei. Într-un final, principalii câștigători ai demersului de astăzi vor fi cetățenii care vor beneficia de comunități dezvoltate cu un nivel de trai ridicat” – a declarat primarul Dragoș Chitic în cadrul conferinței de presă organizată la încheierea întâlnirii.

„E un demers mai vechi, început în urmă cu circa 6 luni și ne bucură că azi a început să se concretizeze, în sensul în care 7 dintre primarii din regiunea de Nord-Est a Moldovei au semnat astăzi acest acord cadru. Ne propunem să aducem Moldova acolo unde îi este locul.
Din păcate, investițiile din infrastructură nu au reprezentat o prioritate pentru toți guvernanții care s-au succedat de-a lungul timpului și am decis că este timpul ca primarii din regiunea de Nord-Est să-și ia soarta în propriile mâini, astfel încât să începem acele investiții în infrastructurile de transport, în primul rând, care prejudiciază regiunea Moldovei și prin presiunea publică pe care o vom face, prin lobby-ul instituțional și prin capacitățile administrative ale fiecărora dintre primăriile implicate, încetul cu încetul, să facem ca regiunea Moldovei să se dezvolte.” – ne-a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

PUBLICITATE