Neamț: A accidentat grav un pieton și s-a oprit într-un alt autoturism

Un bărbat de 39 de ani, din Vânători-Neamț, a ajuns la spital după ce a fost accidentat în timp ce traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure. Incidentul a avut loc miercuri, 3 octombrie, în jurul orei 11:30, în localitatea Vânători-Neamț.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit faptul că în timp ce un tânăr de 24 de ani, din Vânători-Neamț, conducea un autoturism pe DN 15 B (din direcția Târgu-Neamț – Pipirig), în localitatea Vânători-Neamț a surprins și accidentat un localnic de 39 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Șoferul ar fi încercat evitarea pietonului (care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure), dar în momentul virajului a acroșat pietonul și a intrat în coliziune și cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, din Brusturi, care era oprit la „STOP”.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii l-au testat și pe pieton și a rezultat o valoare de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În urma accidentului, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț a preluat pietonul și l-a predat la CPU a Spitalului Orăşenesc Târgu-Neamţ. De la Târgu-Neamț, a fost preluat de un echipaj cu asistent medical şi transportat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ.

PUBLICITATE