Neamț: 9.600 de ţigări de contrabandă, confiscate de polițiști

În perioada 02-03.11.2018,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bicaz au acţionat  în sistem integrat cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, luptătorii S.A.S. – I.P.J. Neamţ, alături de jandarmi din G.J.M. Bacău şi I.J.J. Neamţ, în oraşul Bicaz cât şi în comunele arondate, în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional.

Astfel, la data de 2 octombrie, în jurul orelor 23.00, poliţiştii au depistat un autoturism care se deplasa pe DN 12C în localitatea Taşca, condus de un tânăr de 20 de ani, din Gârcina. Acesta era însoţit de un tânăr de 31 de ani, din Taşca şi de alți doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, din Piatra Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma controlului efectuat asupra tânărului de 31 de ani, poliţiştii au identificat peste 5300 de ţigarete care nu aveau timbru fiscal. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării, cercetările fiind continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, conform Legii nr. 86/2006.

Tot la data de 2 octombrie, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de contrabandă.

Astfel, în Piaţa Precista din Municipiul Piatra Neamţ, poliţiştii au identificat la un bărbat de 29 de ani, domiciliat în Negreşti, peste 4300 de ţigarete susceptibile a fi provenite din contrabandă. Întreaga cantitate de ţigarete, care era depozitată în interiorul unui stand din piaţă, a fost ridicată în vederea confiscării.

Asupra acestuia, poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 86/2006.

PUBLICITATE