NEAMȚ: 68 de nemțeni prinși, ieri, fără mască

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 70 de polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Ministerului Muncii au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 86 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 164 de mijloace de transport și au fost legitimate 880 persoane.

Echipele de control au depistat 68 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 7.500 de lei.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. 

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.