Neamț: 6 incendii în minivacanța de 1 mai. O casă a luat foc de la un trăsnet

Vineri, 28.04.2017, la ora 18:32, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un grajd în localitatea Tămăşeni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tămăşeni. În urma evenimentului au ars cca. 20 mp din adăpostul pentru animale realizat din lemn, s-au degradat cca. 8 mp din acoperişul casei aflată în vecinătatea adăpostului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “cablu electric neizolat corespunzător”.

Sâmbătă, 29.04.2017, la ora 01:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o anexă în localitatea Sagna. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat paisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sagna. În urma evenimentului au ars acoperişul anexei pe o suprafaţă de cca. 30 mp.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “coş de fum neprotejat termic”.

Sâmbătă, 29.04.2017, la ora 15:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Ungheni, comuna Răuceşti. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Răuceşti. Datorită intervenției prompte a forțelor, a fost limitată propagarea flăcărilor la construcţie. În urma evenimentului au ars cca. 3 mp din acoperişul locuinţei realizat din asterială din lemn cu învelitoare din şindrilă.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “trăsnet”.

Duminică, 30.04.2017, la ora 18:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Stejaru, comuna Farcaşa. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii II Poiana Teiului și şase pompieri voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Borca şi Farcaşa cu o autospecială de stingere cu apă. Datorită intervenției prompte a forțelor, a fost limitată propagarea flăcărilor la construcţie. În urma evenimentului au ars un pat, un dulap şi s-a degradat lambriul de pe pereţi.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “cablu electric neizolat corespunzător”.

Luni, 01.05.2017, la ora 21:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la un transformator electric în localitatea Păstrăveni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamţ și doi pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Păstrăveni cu o autospecială de stingere cu apă. În urma evenimentului a ars uleiul din interiorul transformatorului electric.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “transformator electric defect sau suprasolicitat”.

Luni, 01.05.2017, la ora 23:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la magazie în oraşul Roznov, str. Magnoliei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ și un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov. În urma evenimentului au ars cca. 6 mp pereţi din scândură, 2 mp acoperiş din azbociment, resturi menajere depozitate lângă peretele magaziei, doi recipienţi de doi litri cu ulei de motor.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “depozitarea cenuşei şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile”.

PUBLICITATE