Neamț: 5 incendii și o persoană găsită decedată în acest weekend

Vineri, 07.12.2018, la ora 09:44, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu într-un bloc de locuințe din municipiul Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD. Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta întru-un spațiu comun, cu rol de uscător, amplasat la etajul IV al blocului de locuințe.

În urma incendiului au ars: materiale textile și materiale lemnoase depozitate în uscător. S-au deteriorat cca. 300 mp tencuieli și s-au degradat instalațiile utilitare aflate pe hol.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Vineri, 07.12.2018, la ora 09:55, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu într-un bloc de locuințe din municipiul Roman.

La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat și lichidat incendiul care se manifesta într-o cameră (bucătărie) al unui apartament de la parterul blocului.

În urma incendiului au ars: obiecte de mobilier și materiale textile aflate în bucătărie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scăpări de gaze combustibile”.

Vineri, 07.12.2018, la ora 11:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Mărgineni, comuna Mărgineni.

La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărgineni cu autospeciala din dotare care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului a ars funinginea din coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat de funingine”.

Vineri, 07.12.2018, la ora 18:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din orașul Târgu Neamț.

La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă care a localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului a ars funinginea din coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat de funingine”.

Vineri, 07.12.2018, la ora 18:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Ghindăoani, sat Ghindăoani.

La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului au ars: anexa gospodărească cu o suprafața de cca 100 mp, 8 tone furaje și 3 mc cherestea.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,conductor electric defect”.

Misiuni deblocare ușă

Vineri, 07.12.2018, la ora 11:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un copil, în vârstă de 1 an, din municipiul Piatra Neamț, a rămas blocat în casă.

La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.

Cu ajutorul scării culisabile, echipajul a pătruns în apartament pe un geam care era deschis și a descuiat ușa apartamentului.

Vineri, 07.12.2018, la ora 14:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că o persoană de sex feminin, în vârstă de 56 ani, din municipiul Roman, nu răspunde la telefon și la ușă de două zile.

La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Echipajele au procedat la deblocarea ușii apartamentului, iar femeia a fost găsită, din nefericire, decedată.

PUBLICITATE