NEAMȚ: 44 de nemțeni au murit în ultima săptămână. 5 dintre ei erau vaccinați. Vezi Raportul DSP (9 octombrie)

Până astăzi, 9 octombrie, în județul Neamț au fost înregistrate 23.389 de cazuri de infectare. 17.975 de persoane au fost declarate vindecate.

Au fost raportate, în total, 892 decese. În ultimele 7 zile au decedat 44 persoane – 23 femei si 21 bărbați, cu vârste peste 39 de ani și cu antecendente patologice (obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, insuficiența renală și afecțiunile neoplazice fiind preponderente).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cinci dintre aceste persoane erau vaccinate împotriva COVID-19, cu schemă completă iar alte două persoane au decedat la domiciliu.

Au fost testate până în prezent 100.184 de persoane, fiind lucrate în total 242.335 teste. În ultimele 7 zile au fost efectuate 8.217 teste, din care 62% teste rapide antigenice.

Reamintim faptul că testul antigenic rapid este de uz profesional, ceea ce înseamnă că prelevarea probei și interpretarea rezultatelor trebuie să se facă de către personal medical calificat!

În intervalul 2 – 9 octombrie, au fost confirmate covid-19 pozitive 1.367 de persoane, din care 213 copii.

Din cele 1.367 de persoane infectate, 253 de persoane erau vaccinate împotriva covid-19.

Au fost continuate anchetele epidemiologice ale focarelor în desfășurare.

Anchetele epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică permit, pornind de la un caz nou descoperit, identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact apropiat cu bolnavul, în vederea carantinării și a limitării transmiterii virusului Sars-Cov-2 în comunitate.

Varianta Delta sau tulpina indiană este dominantă în acest moment, fiind considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante care determină îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Din acest motiv, este foarte important ca în timpul relaționării cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică, în cadrul anchetei epidemiologice să fie comunicate toate informațiile solicitate și orice altă informație relevantă.

Până la 9 octombrie 2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 20.321 decizii de carantinare și 14.892 decizii de izolare.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are trend crescător și a ajuns, astăzi, la 3,82 cazuri la 1.000 de locuitori.

În 7 localități valoarea incidenței cumulate în ultimele 14 zile este sub 1 caz la 1.000 de locuitori. 31 localități au incidența cumulată în ultimele 14 zile de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori. 5 localități au peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori.

În prezent, 443 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ. În secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate 33 de persoane

DSP Neamț reamintește următoarele:

Dacă la testarea RT-PCR sau prin utilizarea testelor antigenice rapide aveți rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2, contactați și informați medicul de familie privind starea dumneavoastră de sănătate și comunicați locul în care ați decis să vă izolați!

În cadrul anchetei epidemiologice comunicați reprezentantului Direcției de Sănătate Publică, toate informațiile solicitate și orice altă informație relevantă privind situația în care se sunteți dumneavoastră și cei apropiați!

Dacă în urma evaluării medicului de familie ați fost încadrat în una dintre categoriile: simptomatic cu factori de risc, cu formă medie sau severă este recomandabil să fiți evaluat în cadrul unei unități spitalicești!

Urmați tratamentul recomandat de medicul de familie sau medicul curant! Nu vă autoadministrați medicamente! Apelați 112 în cazul în care starea de sănătate se agravează!

PUBLICITATE