NEAMȚ: 34 de sancțiuni date de jandarmi în acest weekend

Jandarmii nemțeni au fost la datorie în intervalul 18 – 21 iunie astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța de Rusalii. Datorită prezenței active în stradă, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

Misiunile desfășurate de jandarmi, atât independent cât și împreună cu polițiștii nemțeni, au avut un caracter preponderent preventiv și au vizat în principal menținerea și asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost asigurate condiții de siguranță pentru participanții la manifestările religioase prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, s-a intervenit pentru soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională și verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Pe timpul misiunilor au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei. Principalele fapte antisociale constatate și sancționate de jandarmi au fost: tulburarea ordinii și liniștii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, consum de alcool în locuri publice, proferarea de injurii în public, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității.

De asemenea, 29 de cetățeni au fost avertizați în scris pentru fapte care au adus atingere normelor de conviețuire socială, pescuit recreativ în habitatele piscicole naturale fără permis sau autorizație ori refuzul de a le prezenta și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de Legea 55\2020.

În intervalul de timp menționat, jandarmii au intervenit la un număr de opt apeluri efectuate prin intermediul Serviciului Național pentru Apeluri de Urgență 112. Intervențiile au fost pentru aplanarea unor conflicte de mică amploare, tulburarea liniștii publice, prezența unui urs într-o gospodărie de pe strada Izvorul Muntelui din orașul Bicaz, lăsarea nesupravegheată a animalelor ce pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri. 

În perioada următoare ne vom regăsi, ca de fiecare dată, în mijlocul cetățenilor unde avem în atenție orice încălcare de la normele legale, fie că vorbim de comiterea de fapte contravenționale sau penale. Recomandăm cetățenilor, ca ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranța publică, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine și siguranță publică.

PUBLICITATE