NEAMȚ: 3 aprilie – Zi festivă la Jandarmeria Neamţ

Miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 14.00, jandarmii nemțeni au sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Judeţean Neamţ.

De Ziua Armei, colegii noștri care s-au distins prin modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă au fost avansaţi înaintea împlinirii stagiului minim în grad, după cum urmează: 1 subofițer în gradul de plutonier adjutant şef și 5 subofițeri în gradul de plutonier adjutant. – a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean

De asemenea, alţi 98 de jandarmi nemţeni au fost recompensaţi pentru rezultatele obţinute şi pentru activitatea desfăşurată, cu felicitări, mulţumiri şi citare prin ordin de zi pe unitate.

Cu această ocazie, invitații: prefectul județului Neamț, doamna Daniela Soroceanu, vicereședintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Ion Asaftei, primarul Municipiului Piatra Neamţ, domnul Dragoş Chitic, președintele A.T.O.P Neamț, domnul Adrian Bourceanu, inspectorul șef al I.P.J. Neamţ, comisar şef de poliţie Paul Tablan, inspectorul şef al I.S.U. „Petrodava” Neamţ, general de brigadă Ioan Nițică, șefi și comandanți ai instituțiilor colaboratoare, au transmis mesaje aniversare, felicitări și gânduri bune.

Cei 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române reprezintă deja o istorie militară pentru o armă care a contribuit la dezvoltarea statului modern român.

Aveţi un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice, cu misiunea, deloc uşoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept.

În timp, misiunile Jandarmeriei s-au diversificat, jandarmii fiind din ce în ce mai implicaţi în acţiunile de salvare a oamenilor şi de protejare a comunităţilor în situaţii de urgenţă, fiind, alături de pompieri, cei care intervin la inundaţii, alunecări de teren, zăpezi sau în misiuni de salvare montană.

În plan extern, jandarmii români ne reprezintă cu cinste în teatrele de operaţii din întreaga lume, iar celor care sunt în aceste zile în misiuni departe de casă, le urez, în mod special, să se întoarcă cu bine în ţară, la familiile lor.

Dragi jandarmi,

Aţi ajuns la marcarea unei lungi tradiţii instituţionale, acest lucru vă responsabilizează cu atât mai mult să vă cunoaşteţi istoria, să acţionaţi cu demnitate şi echilibru, învăţând din greşelile făcute şi continuând nenumăratele lucruri bune pe care le-aţi făcut pentru români.

Eu vă asigur de întreaga mea susţinere, pentru că îmi doresc ca o instituţie a statului de drept cum este Jandarmeria Română să ocupe locul pe care îl merită cu adevărat în societate.

Stimaţi militari,

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române vă felicit, vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru români şi vă doresc succes în misiunile viitoare.

La mulţi ani Jandarmeriei Române” – este mesajul prefectului Daniela Soroceanu

PUBLICITATE
loading...