NEAMȚ: 25 de ani de la înființarea Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”

Marți, 2 aprilie 2019, Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” a aniversat 25 de ani de la înființare.

În cadrul evenimentului au fost acordate decorații militarilor activi și celor din rezervă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a oficiat slujba de sfințire a drapelului batalionului și prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

Înalt Preasfinte, onorată asistență, dragi ostași,

Armata și biserica au reprezentat întotdeauna cei doi piloni fundamentali ai statului, care garantează națiunii române continuitatea și suveranitatea.

Ca reprezentant al guvernului în teritoriu, astăzi este o onoare pentru mine  să vă felicit cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de la înființarea Batalionului 634 Infanterie Petrodava.

În contextul geo-politic și strategic actual, armata română se confruntă cu provocări fără precedent, fiind un partener loial și eficient al NATO.

Din aceste considerente, misiunea fiecăruia dintre dumneavoastră capătă noi valențe, de care sunt ferm convinsă că le veți onora cu devotamentul și dăruirea care vă caracterizează.

Vă urez mult succes în demersul sfânt de a apăra țara, chiar cu prețul vieții, cinstind drapelul de luptă al  Batalionului dumneavoastră care astăzi a primit o foarte frumoasă distincție; distincție care să vă fie chezășie și simbol al devotamentului, curajului și patriotismului dumneavoastră”, a declarat Daniela Soroceanu, Prefectul județului Neamț.

PUBLICITATE