NEAMȚ: 22 de șoferi amendați în 8 ore

Astăzi, 30 iulie, în intervalul orar 10.00 – 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au acționat în vederea prevenirii evenimentelor rutiere produsep pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, polițiștii rutieri au acționat pe DN 15 C și DN 15 B.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunii au fost folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru menținerea unei atitudini prudente în trafic.

Astfel, pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.455 de lei.

Polițiștii rutieri reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice din județul Neamț. 

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.
 
Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile

PUBLICITATE