Neamț: 22 de biserici vor primi peste 1.000.000 lei din partea Consiliului Județean

22 de biserici vor primi peste 1.000.000 lei din partea Consiliului Județean, conform unui proiect de hotărâre inițiat de președintele Ionel Arsene și votat astăzi, 13 decembrie.

La solicitarea Mitropoliei Moldovei, a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și a Asociației Religioase Biserica Ortodoxă de Stil Vechi, toți consilierii județeni care au participat la ședință au votat un proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unor unități de cult din județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul de hotărâre prevedea, inițial, sprijin financiar pentru 21 de unități de cult. După ce au votat un amendament pentru acordarea sumei de 30.000 pentru Parohia Cotu Vameș II, comuna Horia, județul Neamț, sprijinul total din bugetul județului Neamț pentru cele 22 unități de cult din județul Neamț este de 1.040.000 lei.

Și în luna noiembrie, consilierii județeni au votat un proiect asemănător în care 29 de biserici au primit 1.130.000 lei din partea Consiliului Județean (vezi articolul – AICI)

Mai jos, unitățile de cult care vor primi sprijin financiar din bugetul județului Neamț (înainte de adoptarea amendamentului):

PUBLICITATE