NEAMȚ: 17 șoferi prinși băuți la volan în weekend

În perioada 8 – 10 octombrie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au derulat acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, polițiștii de la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive și pentru conștientizarea conducătorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizării centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 490 de sancțiuni contravenționale, dintre care 445 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 17 abateri sunt contravenții pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 99 reprezintă contravenții pentru nefolosirea centurii sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 75 de permise de conducere, dintre care 17 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri au retras 24 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și 3 infracțiuni de altă natură.

Exemplu:

La data de 9 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 26 de ani, din Pângărați, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din localitatea Straja.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, cel în cauză a fost condus la spital, unde i s-au recoltat  mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul în cauză avea permisul reținut pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, în județul Iași.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

PUBLICITATE