NEAMȚ: 164 de amenzi și 26 de permise reținute pentru viteză

Vineri și sâmbătă, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 63.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Depistaţi în timp ce conduceau vehicule cu viteză excesivă

La data de 10 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț  au depistat, pe drumul national 15 C, în localitatea Dobreni, un tânăr, de 22 de ani, din județul Arad, care conducea un autoturism, cu 114 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

De asemenea, polițiștii rutieri au depistat, pe drumul national 15, în localitatea Preluca, un bărbat, de 63 de ani, din Piatra Neamț, care conducea un autoturism, cu 113 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Persoanele în cauză au fost sancționate cu amendă, în valoare de 1305 lei, fiindu-le reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Respectați regimul legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă una dintre principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere în județul Neamț.

Pentru călătorii în siguranță, recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

PUBLICITATE