NEAMȚ: 16 sancțiuni în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, la data de 30 octombrie, în municipiul Piatra Neamț, polițiștii au continuat acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la interdicțiile instituite referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 37 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 65 de mijloace de transport, fiind legitimate 732 persoane.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 16 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii despre măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

PUBLICITATE