NEAMȚ: 15 amenzi pentru că au ieșit din casă fără declarație

Deși au trecut 5 zile de când Guvernul a stabilit noi restricții în România (carantina de noapte de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00 în weekend acolo unde rata este de peste 4 la mie), polițiștii nemțeni au aplicat doar în ultimele 24 de ore primele amenzi.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au intensificat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost organizate 7 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 16 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 32 de mijloace de transport.

Echipele de control au aplicat 72 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei, pentru nerespectarea măsurile de protecție individuală, organizarea de activități de către un operator economic în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții și participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Alte 15 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de peste 4.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

PUBLICITATE