NEAMȚ: 128 de șoferi au devenit pietoni într-o săptămână

În perioada 6 – 12 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au derulat acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În această săptămână, polițiștii de la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislația 1.129 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.104 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, au fost aplicate 353 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 58 pentru abateri săvârșite de pietoni, 76 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 40 pentru abateri ale căruțașilor, 23 pentru depășiri neregulamentare și 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 128 de permise de conducere, dintre care 64 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 23 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 69 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 13 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și o infracțiune de altă natură.

PUBLICITATE