NEAMȚ: 127 de noi cazuri și 14 de decese în ultima săptămână. Vezi Raportul DSP (4 decembrie)

Până astăzi, 4 decembrie, în județul Neamț au fost confirmate 30.940 de cazuri de infectare.

Au fost testate pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, 196 de persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În intervalul 27 noiembrie-4 decembrie, au fost confirmate covid-19 pozitive 127 de persoane, din care 21 copii.

Din cele 127 persoane infectate, 20 de persoane erau vaccinate împotriva covid-19. Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț menține trend-ul descrescător și a ajuns, astăzi, la 0,72 cazuri la 1.000 de locuitori.

Două localități au peste 3 cazuri confirmate la 1.000 de locuitori.

Au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 1.345 de decese. În perioada 27 noiembrie-4 decembrie au decedat 14 de persoane – 8 femei si 6 bărbați, cu vârste între 61 și 86 de ani, cu antecendente patologice – obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, insuficiența renală și afecțiunile neoplazice fiind preponderente. O singură persoană care a decedat în intervalul menționat era vaccinată

Au fost testate până în prezent 124.564 de persoane, fiind lucrate în total 281.794 de teste. În ultimele 7 zile au fost efectuate 4.254 teste, din care 63% teste rapide antigenice. Procentul de pozitivare este 4,75%.

Urmare anchetelor epidemiologice, până la 4 decembrie 2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 24.858 decizii de carantinare și 22.319 decizii de izolare.

În cadrul anchetelor epidemiologice sunt identificate, în vederea carantinării și a limitării transmiterii virusului SarsCov-2 în comunitate, toate persoanelor care au fost în contact apropiat cu un caz nou descoperit. În cadrul anchetei epidemiologice vă rugăm să comunicați reprezentantului Direcției de Sănătate Publică, toate informațiile solicitate și orice altă informație relevantă privind situația în care se sunteți dumneavoastră și cei apropiați!

În contextul alertei internaţionale generate de detecţia noii variante B.1.1.529 a SARS-CoV-2 (Omicron), vă rugăm să precizați în cadrul anchetei epidemiologice dacă ați călătorit sau dacă ați avut contact cu persoane care au călătorit în orice tară din Africa.

Numărul țărilor care raportează cazuri cauzate de varianta Omicron a SARS-CoV-2 continuă să crească la nivel global. Majoritatea cazurilor confirmate au istoric de călătorie în țări din Africa de Sud, iar unele dintre ele au luat zboruri de legătură către alte destinații dintre Africa și Europa. Mai multe țări europene au raportat deja transmiterea ulterioară în comunitate sau în gospodărie.

Toate cazurile pentru care există informații disponibile privind severitatea au fost fie asimptomatice, fie au avut forme clinice ușoare. Până în prezent nu au existat cazuri grave și nici decese raportate printre aceste cazuri.

În prezent, 117 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ, din care 75% cu forme medii și severe.

În secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt internate 10 de persoane.

Din analiza datelor colectate în ultimele 14 zile, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț, se observă următoarele:

• 79% din persoanele infectate cu SARS-CoV-2 înregistrate sunt nevaccinate.
• 89% din cazurile de COVID-19 spitalizate sunt la persoane nevaccinate.
• 96% din persoanele care au decedat de COVID-19 erau nevaccinate.

PUBLICITATE