NEAMȚ: 1.240 de noi cazuri și 69 de decese în ultima săptămână. Vezi Raportul DSP (30 octombrie)

Până astăzi, 30 octombrie, în județul Neamț au fost confirmate 28.505 cazuri de infectare de la începutul pandemiei.

160 de persoane s-au reinfectat, fiind testate pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.  19.811 de persoane au fost raportate ca vindecate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În intervalul 23 – 30 octombrie, au fost confirmate covid-19 pozitive 1.240 de persoane, din care 110 copii.

Din cele 1.240 persoane infectate, 276 de persoane erau vaccinate împotriva Covid-19.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț are trend crescător și a ajuns, astăzi, la 6,34 cazuri la 1.000 de locuitori.  8 localități au peste 10 cazuri confirmate la 1.000 de locuitori.

Au fost raportate, în total, de la începutul pandemiei, 1.107 de decese.

În perioada 23 – 30 octombrie au decedat 69 de persoane – 24 femei si 45 bărbați, cu vârste peste 41 de ani și cu antecendente patologice – obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, insuficiența renală și afecțiunile neoplazice fiind preponderente.

Patru dintre persoanele care au decedat nu aveau comorbidități și nu erau vaccinate, decesele fiind înregistrate în secțiile ATI ale spitalelor din județ.

Două persoane au decedat la domiciliu.

O singură persoană decedată, în vârstă de 89 de ani, era vaccinată împotriva COVID-19, cu schemă completă, dar suferea de multiple și importante comorbidități cardiovasculare.

Au fost testate până în prezent 111.178 de persoane, fiind lucrate în total 266.356. În ultimele 7 zile au fost efectuate 8.072 teste, din care 63% teste rapide antigenice. Procentul de pozitivare este 22%.

Testele antigenice rapide sunt de uz profesional – prelevarea probei, interpretarea și raportarea rezultatelor este făcută de către personal medical calificat în cadrul unei unități sanitare sau de către Serviciul Județean de Ambulanță, la solicitarea medicului de familie!

Reamintim următoarele:

  • Dacă la testarea RT-PCR sau prin utilizarea testelor antigenice rapide aveți rezultat pozitiv pentru SARSCoV-2, contactați și informați medicul de familie privind starea dumneavoastră de sănătate și comunicați locul în care ați decis să vă izolați!
  • Dacă în urma evaluării medicului de familie ați fost încadrat în una dintre categoriile: simptomatic cu factori de risc, cu formă medie sau severă este recomandabil să fiți evaluat în cadrul unei unități spitalicești!
  • Urmați tratamentul recomandat de medicul de familie sau medicul curant! Nu vă autoadministrați medicamente!
  • Apelați 112 în cazul în care starea de sănătate se agravează

Au fost continuate anchetele epidemiologice ale focarelor în desfășurare.

Anchetele epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică permit, pornind de la un caz nou descoperit, identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact apropiat cu bolnavul, în vederea carantinării și a limitării transmiterii virusului Sars-Cov-2 în comunitate.

Până la 30 octombrie 2021 Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 22.321 decizii de carantinare și 18.278 decizii de izolare.

În cadrul anchetei epidemiologice comunicați reprezentantului Direcției de Sănătate Publică, toate informațiile solicitate și orice altă informație relevantă privind situația în care se sunteți dumneavoastră și cei apropiați!

În prezent, 518 persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ, în secțiile ATI ale Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și ale Spitalului Municipal de Urgență Roman fiind internate 31 de persoane.

Sunt depășite capacitățile de internare ale spitalelor județ și ale secțiilor ATI. În ultimele 14 zile a crescut numărul de prezentări în UPU/CPU.

Din datele colectate, în ultimele 14 zile, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Neamț, se observă următoarele:

  • 77% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate sunt la persoane nevaccinate.
  • 90% din cazurile de COVID-19 sunt la persoane nevaccinate.
  • 96% din persoanele care au decedat de COVID-19 zile erau nevaccinate.
PUBLICITATE