Național: Un tânăr preot a murit într-un accident rutier. Se întorcea acasă de la Mănăstirea Sihla

Un cunoscut și iubit preot din județul Bacău, Marius Gabriel Bărăscu de la Parohia Parava, a murit azi-noapte, în urma rănilor suferite într-un accident rutier ce a avut loc ieri de pe E85.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Părintele se întorcea de la Mănăstirea Sihla, județul Neamț și mergea regulamentar. La Cleja, o persoana de 61 ani, printr-o depășire necugetată a intrat pe contrasens.

În evenimentul rutier au fost implicate 4 mașini. Șoferul vinovat a decedat pe loc, iar alte două persoane au fost transportate la spital în stare gravă. Printre acestea, preotul Bărăscu.

Acesta a fost operat însa, din nefericire, a murit, lăsând în urma o soție și 4 copii (toți sub vârstă de 10 ani) care-l așteptau acasă bucuroși și nerăbdători, cu tortul pe masă, pentru a-i serba ziua de naștere (astăzi, părintele Marius Gabriel Bărăscu ar fi împlinit astăzi, 35 de ani.).

A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, mereu în preajma celor aflați în suferință, implicat în multe proiecte educaționale dedicate tinerilor, dar și în lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult din parohia unde și-a desfășurat misiunea; un slujitor care și-a asumat chemarea preoțească mereu inspirându-se din pilda viețuirii Părinților Bisericii și a marilor duhovnici în viață”, a spus IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

PUBLICITATE