Național: Tudorel Toader propune revocarea procurorului general, Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, ​​Tudorel Toader, a propus revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul Justiției a prezentat, în această seară (24 octombrie) timp de o oră un raport structurat în cinci părți prin care a susținut că este activitatea lui Augustin Lazăr contravine Constituției.

El a adaugat că raportul de evaluare, însoțit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seară către Secția pentru procurori a CSM în vederea studierii, analizării și elaborarii avizului consultativ, precum și președintelui României pentru a decide potrivit competențelor legale ce îi revin.

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean afirmă că „suntem în situații identice” atunci când vine vorba de revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi și noua cererea de revocare formulată miercuri seara de Tudorel Toader pentru procurorul general Augustin Lazăr.

Eu cred că eliberarea din funcție a lui Augustin Lazăr s-a hotărât în momentul deciziei CCR” prin care președintele României trebuie să semneze aceste cereri de revocare, iar atunci Tudorel Toader „a înțeles că poate să revoce când vrea procurorii șefi”, a spus acesta, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

PUBLICITATE