Național: Şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, a fost demis de premierul interimar, Mihai Fifor

Şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, a fost demis din funcţie. Solicitarea a fost adresată de ministrul de Interne, Carmen Dan, premierului interminar Mihai Fifor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Carmen Dan i-a făcut această solicitare şi fostului prim-ministru Mihai Tudose, dar acesta a refuzat să dea curs cererii. Ulterior lui Tudose i-a fost retras sprijinul de către alianţa PSD-ALDE şi şi-a dat demisia din fruntea Guvernului.

Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a semnat astăzi decizia de eliberare a domnului Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat.

Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță.

Ambele decizii ale prim-ministrului interimar au fost luate la propunerea   ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. – notează hotărârea postată pe site-ul Guvernului

PUBLICITATE