Național: Se întâmplă în România. Profesor filmat în timp ce săruta o elevă în fața clasei

Caz șocant la un liceu din România. Un profesor de engleză şi-a dat demisia după ce elevii săi au făcut publică o înregistrare în care bărbatul sărută pasional o elevă, chiar în faţa clasei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Adolescenta (clasa a IX-a la un liceu din Sighetu Marmaţiei) are 15 ani şi ar fi acceptat să se sărute cu profesorul, la propunerea acestuia. În înregistrare se vede cum bărbatul nu doar o sărută intens pe fată, ci îi şi pune mâinile pe fund.

Conform vasiledale.ro nu se verifică ipoteza că ar fi fost o condiție sărutul pentru nota de trecere. Din discuții cu conducerea școlii a rezultat faptul că eleva învață bine și oricare ar fi motivele, nu se pot justifica astfel de comportamente în cadrul educațional.

Am discutat de dimineaţă cu conducerea unităţii de învăţământ. Ieri (n.r. miercuri, 30 mai) am fost informaţi despre acest incident reprobabil. Conducerea şcolii s-a autosesizat cu privire la acest incident regretabil, a avut o discuţie cu profesorul de engleză, care şi-a recunoscut fapta şi totodată gravitatea acestei fapte şi şi-a dat demisia. Şi-a dat demisia din învăţământ, el fiind titular pe catedra de limba şi literatura engleză de la un liceu tehnologic din Sighetu Marmaţiei”, a declarat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, pentru digi24.ro.

Profesorul a precizat conducerii liceului că eleva pe care ar fi sărutat-o se afla într-un impas moral şi încerca să o susţină. De asemenea, dascălul dă vina pe colegii fetei, care au filmat momentul, și crede că aceștia au fost rău intenționați și au scos din context totul.

Profesorul avea gradul didactic doi, având o vechime în învăţământ de aproximativ zece ani.

PUBLICITATE