Național: Rezervație naturală distrusă cu pickamerul pentru a face loc camioanelor cu bușteni

Situație incredibilă într-o cunoscută rezervația naturală din țară: Cheile Sohodolului! Ca să poată trece cu mașinile încărcate cu lemne, transportatorii au spart stâncile de pe marginea drumului cu picamerul. Asta în condițiile în care aria este una protejată.

În Cheile Sohodolului, transportatorii de lemne au spart stâncile ca să facă loc camioanelor încărcate cu buşteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Drumul are singură bandă și e tranzitat mai ales de transportatorii de lemne, pentru că în zonă se află și un fond forestier.

Peisajele sunt superbeîn unele locuri, șoseaua trece pe sub stâncile ieșite în relief.

Cheile Sohodolului reprezintă o zonă de chei săpate în calcare cretacice de apele pârâului Sohodol, cu forme diversificate de relief (doline, canioane, lapiezuri, avene, peșteri, abrupruri stâncoase), cu floră și faună specifică Meridionalilor, totul la superlativ. Poate că nu degeaba, în locurile acestea s-au filmat secvențe din “Mărgelatul”, interpretat de Florin Piersic, cu Florin Piersc călare, spărgând semințe.

Garda de Mediu s-a autosesizat și i-a amendat deja pe cei care ar fi trebuit să supravegheze zona.

Ne-am autosesizat. Am primit această informație, am verificat-o în teren și într-adevăr s-a constatat faptul că au fost dislocate roci pe Cheile Sohodolului, cunoscându-se faptul că aceste Chei au dublu statut, sunt arie protejata și Sit Natura 2000. În consecință am sancționat proprietarul de fond forestier, care a și contactat masă lemnoasă, cu o amendă în valoare de 50.000 de lei”, a declarat directorul Gărzii de Mediu, citat de Digi24.

PUBLICITATE