Național: Restituirea taxei de poluare, o nouă țeapă de la Guvern

Guvernul Dăncilă amână restituirea taxei de poluare, a timbrului de mediu și a celorlalte taxe speciale plătite la cumpărarea de autovehicule. Guvernanții susțin că bugetul pe 2018 s-ar fi golit în cazul în care nu ar fi fost amânate termenele de restituire a banilor pentru taxa auto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ordonanța de Urgență în domeniul fiscal, adoptată vineri de Guvern prevede și modificarea termenelor de restituire a taxelor de poluare. Astfel, Guvernul a hotărât să amâne înapoirea banilor pe timbrul de mediu şi de pe celelalte taxe plătite la cumpărarea autovehiculelor până la mijlocul anului 2019, scrie g4media.

Conform sursei citate, noile termene pentru restituirea taxelor vor fi până pe 30 iunie 2019. Dar o nouă amânare ar putea continua și în 2019 …

Este limpede pentru toată lumea că acest Guvern a ajuns la fundul sacului după ce a aruncat cu bani în măriri salariale nejustificate către sistemul bugetar și pentru restul pomenilor electorale.

Viorica Dancilă și conducerea PSD ne spun că avem cea mai mare creștere economică din Europa, iar ei nu sunt în stare sa dea înapoi românilor timbrul de mediu încasat ilegal. Asta deși Comisia Europeană ceruse în luna mai restituirea „integrală și imediată” a taxelor.

Nu mai spunem că de la preluarea guvernării, PSD se împrumută de pe piețele financiare internaționale cu miliarde de euro pentru a putea plăti pensii și salarii.

PUBLICITATE