Național: Radarele ascunse, interzise în România! Deputații au adoptat legea

Camera Deputaților a adoptat luni proiectul de lege inițiat de către deputații PNL Florin Roman și Ioan Bălan, în vederea unei mai bune prevenții pe drumurile publice, cu 186 voturi pentru, 21 împotrivă și 6 abțineri.

Potrivit lui Florin Roman, proiectul de lege a fost atacat la CCR, iar acum, legea cuprinde în integralitate articolele declarate constituționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit legii votate ieri de Camera Deputatilor, care este for decizional, polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontiera sunt obligați sa poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive.

O alta prevedere este cea referitoare la constatarea contravențiilor in sensul ca in poate fi făcută doar cu mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta in procesul verbal de contravenție.

O noutate este și faptul ca se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt stationate in locuri vizibile, ceea ce înseamnă ca radarele nu mai pot fi ascunse in curbe sau tufisuri, după diferite obstacole.

Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maxima de 10 metri.

Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă ca șoferul încetinește și devine prudent.

Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale mașinilor de poliție, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor. – a scris deputatul Florin Roman

PUBLICITATE