Național: Patru ani de la Colectiv!

Se împlinesc patru ani de la incendiul din Clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața peste 60 de persoane.

Tragedia de la Colectiv a avut loc pe 30 octombrie 2015.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este unul dintre cele mai mari dezastre care au avut loc în România și care a curmat viața a 64 de tineri, o parte dintre ei din cauza flăcărilor, alții la spital. Alți 200 au fost arși, intoxicați cu fum și răniți cumplit.

Tragedia a scos în stradă mii de români, iar în urma protestelor masive, guvernul condus atunci de Victor Ponta a căzut.

Până în prezent, dosarul Colectiv a fost mutat de la o instituție la alta, s-au adunat probe și mai multe persoane au fost trimise în judecată, printre care acționarii clubului și fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Cu toate acestea, în dosar nu au fost înregistrate progrese notabile.

Parchetul Militar a anunțat recent că a extins ancheta penală în dosarul Colectiv. Procurorii investighează şi ascunderea imaginilor apărute în mass-media săptămâna trecută (vezi articolul AICI).

Doi nemțeni au pierit în incendiul de la Colectiv

Doi nemțeni, Adrian Rugină şi Constantin Ignat sunt două dintre victimele incendiului devastator de la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Adrian Rugină a plătit cu propria viață salvarea a cinci tineri. În cele mai cumplite momente a dat dovadă de mult curaj şi spirit de sacrificiu, punând mai presus de viaţa lui, viaţa altora. Este cel care, după ce a ieșit afară teafăr, s-a întors în flăcări să-i ajute şi pe alţii să scape.

Președintele Klaus Iohannis, l-a decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Pe 26 noiembrie 2015, Consiliul Local Piatra Neamț a adoptat hotărârea prin care Adrian Rugină, eroul de la clubul Colectiv, a fost declarat cetățean de onoare post-mortem al municipiului Piatra Neamț.

Propunerea pe care publicația noastră a inițiat-o la acea dată, a strâns un număr de 1111 semnatari (lista completă -> AICI). Atât lista, cât și propunerea noastră a fost depusă pe data de 12 noiembrie la sediul Primăriei Piatra Neamț.

Conform referatului de aprobare asupra proiectului de hotărâre, „În cadrul biroului a fost analizată propunerea primită de la echipa redacțională a www.stiri-neamt.ro împreună cu 942 de persoane care au semnat petiția online în campania de strângere de semnături demarată de publicația online privind acordarea post-mortem a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Piatra Neamț eroului național Adrian Rugină, în semn de recunoaștere și apreciere a actelor de eroism…

Diploma de Cetățean de Onoare arată recunoașterea la nivel local a eroismului de care a dat dovadă pietreanul Adrian Rugină la avenimentul tragic care a marcat o generație și a adus schimbări ample la nivel național.”

La patru ani de la tragedie, clubul Colectiv păstrează încă urmele dezastrului din 30 octombrie 2015.

PUBLICITATE