Național: Parlamentarii pregătesc o lege contra hărțuirii verbale a femeilor

Hărţuirea unei femei pe stradă cu apelative precum „păpuşă“ sau „pisi“ ar putea fi pedepsită în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La momentul actual în legislația de la noi există doar pedepse penale pentru hărțuire, iar pentru formele considerate mai ușoare precum hărțuirea stradală nu există sancțiuni.
Tocmai astfel de situații se doresc sancționate prin acest proiect de lege. Mai exact pipăitul, fluieratul, adresarea de apelative precum „păpuşă„, „pisi„, dar și propunerile cu diverse conţinuturi obscene i-ar putea face pe bărbați să scoată mulți bani din portofel … pentru amenzi. – notează realitatea.net

Este interzis orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat. Săvârşirea în public de acte de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică, definite conform prezentei legi, constituie circumstanţă agravantă”, se arată în noul text, care modifică legea 202/2002. Astfel de practici vor fi sancţionate contravenţional cu amendă de la 3.000 de lei, la 100.000 de lei.

Senatul a adoptat propunerea legislativă dar proiectul mai are nevoie de votul favorabil al Camerei Deputaţilor, iar ulterior trebuie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

PUBLICITATE