Național: Oliver-Felix Bănilă este noul șef al DIICOT. Iohannis a semnat decretul

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni (23 iulie) decretul de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror-șef DIICOT.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 iulie a.c., decretul pentru numirea în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Oliver-Felix Bănilă – pe o perioadă de 3 ani”, notează comunicatul Administrației Prezidențiale.

Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 – 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. (CV-ul îl puteți citi – AICI)

Deși până acum nu a lucrat în DIICOT, Felix Bănilă a instrumentat, personal, dosare care au avut legătură cu violenţa şi crima organizată. Este vorba despre dosarul uciderii omului de afaceri Valeriu Damian, de la Bacău, din 2011 şi dosarul Bariera de la Lilieci, de la trecerea de cale ferată spre Piatra Neamţ. În acest caz, tot din 2011, a fost implicată gruparea Marin Botezatu, zis „Țîţă”, care a evadat la un moment dat din arest.

PUBLICITATE