Național: Oficial! Avem epidemie de GRIPĂ la nivel național

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat astăzi că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Școlile nu se închid, dar inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ea a spus că a comandat 30.000 de vaccinuri și a propus o serie de recomandări pentru spitale, cât și pentru populație.

Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de trei săptămâni epidemice se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. (…) De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripa. (…) Gripa evoluează pe tot teritoriul țării, chiar dacă la intensități diferite. (…) S-a constatat epidemia”, a declarat ministrul Sănătății – notează stiripesurse.ro

Printre măsurile anunțate de Sorina Pintea se numără interzicea vizitelor în spitalele din România pe secțiile cu riscuri crescute. De asemenea, pentru populație, ministrul Sănătății spune că nu este cazul să ne panicăm.

Recomandăm consultarea medicului de familie la primele simptome asemănătoare gripei, precum și izolarea voluntară a persoanelor care prezintă aceste simptome”, a mai spus ministrul Sănătății.

PUBLICITATE