Național: O nouă sărbătoare naţională pentru români. Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc

Românii vor avea o nouă zi de sărbătoare naţională, potrivit unui proiect de lege publicat în Monitorul Oficial.

Legea nr. 79/2019 privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare națională în lista actuală dedicată acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc se va sărbători în prima duminică a lunii octombrie. În această zi vom putea sărbători bogăția de gusturi și tradiții românești, dar și vinul din țara noastră.

Legea prevede clar şi ce înseamnă vin românesc – „vinul obţinut din struguri proveniţi în proporţie de 100% din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul României”. – notează digi24.ro

Nu există nuntă fără sarmale şi nu există campanie militară românească fără fasole la cazan. Ca să nu vorbim de ghiveciurile mănăstireşti care însoţesc acest neam ortodox de-a lungul posturilor. Bucatele și vinurile românești sunt un cumul de tradiții care încântă simțurile și cuceresc tot mai mulți admiratori și care pot deveni cartea de vizită a țării noastre”, au considerat aceștia. Arta culinară poate aduce un plus imaginii turistice în special şi a României în general”, potrivit expunerii de motive.

PUBLICITATE