Național: Moțiunea a trecut! Guvernul Dăncilă a picat!

Guvernul României, condus de premierul Viorica Dăncilă, a fost demis, astăzi, 10 octombrie, prin voturile „pentru” a 238 de parlamentari. În total au fost 245 de voturi exprimate (4 împotrivă, 3 anulate).

Pentru a fi adoptată moțiunea, a fost nevoie de o majoritate de 233 de voturi. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, astăzi, în şedinţă comună pentru dezbateri şi vot asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă.

Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!„, a avut 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la PSD.

Ziua a început cu dezbaterea moțiunii de cenzură, care a fost programată de la ora 10:00 și în care au luat cuvântul parlamentari atât ai puterii, cât și ai opoziției. Votul a început în jurul orei 13:00 și a fost un vot secret.

În urma votului pentru moțiune, Guvernul Dăncilă va rămâne doar interimar, cu atribuții restrânse, până la instalarea unui nou executiv, care va fi stabilit prin noi negocieri politice pentru formarea unei majorități parlamentare, iar, după ajungerea la un acord, Președintele va nominaliza un Prim-Ministru.

PUBLICITATE