Național: Modificări la programul Rabla pentru electrocasnice în 2019

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat că şi în anul 2019 va fi bugetat Programul Rabla pentru electrocasnice, subliniind că există posibilitatea de a modifica ghidul de finanţare astfel încât să poată fi achiziţionate, cu voucherele acordate, şi televizoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Statul va acorda din nou vouchere de 200 şi 300 de lei pentru achiziţia de noi frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat și, mai nou, televizoare.

Şi pentru anul aceste ne gândim să bugetăm acest proiect. Deja am început să lucrăm la foc automat, colegii mei s-au văzut cu producătorii şi le aplicăm astfel încât să modificăm finanţarea programului într-un mod avantajos populaţiei”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, la Antena3.

„Rabla pentru electrocasnice” a avut un succes neaşteptat. În doar câteva zile, românii au predat peste 24.000 de maşini de spălat vechi, frigidere şi aparate de aer condiţionat.

Potrivit ministrului, pentru proiectul pilot, în programul Rabla au fost introduse maşina de spălat, aerul condiţionat şi frigiderul, însă ghidul de finanţarea poate fi modificat în 2019: „Ne gândim să modificăm ghidul de finanţare şi să adăugăm. În ceea ce priveşte motocicletele, au fost discuţii pentru biciclete electrice, dar mi-aţi dat o idee. Pe lângă maşini de spălat, aer condiţionat şi frigidere să introducem şi televizoare”.

PUBLICITATE