Național: Liviu Dragnea şi cei doi copii ai săi au primit interdicţie în SUA

Liviu Dragnea și familia sa au primit interdicție de a intra în SUA, din cauza „implicării în acte de corupție semnificative” a fostului lider PSD.

Liviu Dragnea și cei doi copii ai săi, Valentin Ștefan și Maria Alexandra, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii din cauza actelor de corupție ale fostului președinte al PSD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit comunicatului de presă al Departamentului de Stat, prin această acțiune SUA continuă lupta împotriva corupției și întărirea statului de drept în România.

Legea americană prevede, în aceste cazuri, şi posibilitatea ca familia sau apropiaţii persoanei căreia i se interzice accesul în Statele Unite să se supună aceleiaşi obligaţii. Astfel, copiii lui Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea nu mai au voie să calce pe tărâm american.

Secretarul de stat Michael R. Pompeo interzice public intrarea în Statele Unite a fostului președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, datorită implicării sale în corupția semnificativă.

Legea prevede că, în cazurile în care secretarul de stat are informații credibile conform cărora oficialii guvernelor străine au fost implicați în corupție semnificativă, acei indivizi și membrii familiei lor nu sunt eligibili pentru intrarea în Statele Unite. 

Pe lângă desemnarea domnului Dragnea, secretarul numește public și cei doi copii ai domnului Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

Acțiunea de astăzi trimite un semnal puternic potrivit căreia Statele Unite se angajează să combată corupția și să sprijine statul de drept în România, se arată într-un comunicat oficial publicat de state.gov.

PUBLICITATE