Național: Începând cu 2020, la admiterea pentru școala de pompieri se pot înscrie și fetele

Începând cu anul 2020, la admiterea pentru școala de pompieri se pot înscrie și fetele, informează Ministerul de Interne, care precizează că tinerele trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și băieții.. Pentru admiterea de anul viitor, sunt scoase la concurs 300 locuri, care sunt la comun.(fete și băieți)

Începând cu anul 2020, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești își deschide porțile pentru a primi tinere care vor dărâma bariere și prejudecăți, acele tinere care știu că nu există diferențe între bărbați și femei, atunci când țelul suprem este acela de a salva vieți! Putere, curaj, devotament și profesionalism rămân cuvintele ce caracterizează femeile care reușesc să se impună într-o lume a bărbaților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poți fi ceea ce căutăm, iar noi te vom învăța tot ce știm, astfel încât la finalul intervenției, misiunea să se termine așa cum a început, în echipaj complet. Vom parcurge un drum al pregătirii intense, în urma căruia tu, femeie, vei purta cu mândrie uniforma de pompier operativ.

Cum aplici? Cererile la concursul de admitere se depun la sediile inspectoratelor, până la data de 15 noiembrie 2019.

Cerințele necesar a fi îndeplinite sunt:

  • -vârsta cuprinsă între 18 ani și 27 de ani;
  • -absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
  • -apți medical, fizic și psihologic;
  • -fără antecedente penale.

Pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti sunt 300 de locuri scoase la concurs, iar durata studiilor este februarie – decembrie 2020.

Înscrierea candidaților la examen, contravizita medicală, evaluarea performanței fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor sunt organizate în perioada 10 – 23 ianuarie 2020 conform graficelor stabilite de către şcoală.

Pentru detalii suplimentare, accesați AICI

PUBLICITATE