Național: Incendiu puternic la un spital din Iași. Mai mulți pacienți au fost evacuați

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul de boli cardiovasculare Iaşi, 18 pacienţi fiind evacuaţi până în prezent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit în noaptea de 10 spre 11 aprilie pentru a lichida un incendiu puternic ce a cuprins două etaje ale Spitalului de Boli Caardiovasculare.

Solicitarea de intervenţie a ajuns la pompieri la ora 00.30, când a fost anunţat un incendiu la etajul 6 al spitalului. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale şi o autoscară pentru a stinge incendiu. Incendiul a fost lichidat după mai bine de șase ore de la începutul intervenției.

Cadrele medicale au fost primele care au început să mute bolnavii aflaţi la Terapie Intesivă.

Am luat decizia transferului acestor pacienti in zonele din cealalta cladire alaturata și in ATI la spitalul Parhon. Este vorba de doua institutii sanitare separate, care au colaborat pentru ca impart aceeasi cladire

Au fost medici din toate specialităţile şi am stat, şi asistenţi şi infirmieri, toată lumea a stat de vorbă cu pacienţii conştienţi, i-a liniştit şi i-a susţinut pe tot parcursul transferului dintr-o zonă în alta, a declarat prof dr. Diana Cimpoesu medic şef UPU – SMURD Iaşi.

Un angajat al spitalului a fost surprins într-o încăpere, s-a intoxicat cu fum şi a fost transportat la spital. 18 pacienţi, de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi în siguranţă.

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice, care este veche.

PUBLICITATE