Național: În acest weekend trecem la ora de iarnă 2019

Trecerea la ora de iarnă se face în noaptea dintre 26 octombrie şi 27 octombrie 2019 (sâmbătă spre duminică), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 devine ora 3:00.

Trecerea la ora de iarnă înseamnă ca vom dormi mai mult cu o oră, ceasurile fiind date înapoi. Astfel, duminică, 27 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.

Comisia Europeană a avut inițiativa ca statele membre al Uniunii Europene să renunțe la schimbarea orei în funcție de anotimp, însă măsura va fi aplicată abia din 2021, când fiecare stat membru va trebui să anunțe dacă optează pentru ora de iarnă sau pentru cea de vară.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărui scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Cel care a gândit prima dată ca posibilă introducerea acestui tip de orar convenţional a fost un neo – zeelandez, Hudson în, anul 1898.

PUBLICITATE