Național: Guvernul îngheață salariile în 2019. Intenția a fost comunicată Comisiei Europene

Potrivit unei scrisori postate pe site-ul Comisiei Europene, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a promis înghețarea salariilor bugetarilor în 2019 și neaplicarea legii salarizării unitare, cu scopul de a menține deficitul bugetar sub control.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În document se mai arată că Guvernul intenționează și înghețarea valorii tichetelor de vacanță pentru bugetari, relatează g4media.ro.

Scrisoarea semnată de Teodorovici și datată 18 octombrie mai prevede înghețarea valorii voucherelor de vacanță pentru bugetari la nivelul din acest an, precum și amânarea oricăror măsuri care ar avea impact asupra salariilor.

Înghețarea salariilor în 2019 este o măsură propusă de actualul Guvern, a recunoscut ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici. Declarația sa vine după ce un document prezentat de Florin Câțu, membru PNL, arată că partidul de guvernământ ia în calcul această posibilitate pentru anul viitor.

Ministrul de finanțe a confirmat posibila înghețare a salariilor dar susține că este nevoie de o aplicare anticipată a Legii Salarizării. Aceasta urma să-și producă efectele până în 2022, dar ar putea fi aplicată numai până în 2020, spune Teodorovici, într-o intervenție la Romania TV.

PUBLICITATE