Național: Fonduri europene, jucate la „păcănele“

Un bărbat din Iași care a jucat la păcănele bani din finanțarea europeană a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Andrei Anti a pierdut la jocurile de noroc aproximativ 107.304 lei, iar alți 8.000 de euro i-a folosit pentru plata unei datorii către fratele său. Mai departe, cu restul banilor primiți și-a ridicat un grajd. Mai mult decât atât, banii pe care îi obținuse nici măcar nu fuseseră remiși unei firme care să-i aparțină. – notează libertatea.ro

Finanţarea europeană urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren. În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri ce îi aparţin lui Andrei Anti, pentru a putea fi recuperat astfel prejudi­ciul de 107.000 de lei. Dosarul ur­mează a fi soluţionat la Tribunalul Iaşi.

PUBLICITATE