Național: Filmul secret de la Colectiv, necunoscut timp de 4 ani

Un ofiţer de pompieri a decis să rupă tăcerea şi să publice un film secret făcut în timpul intervenţiei autorităţilor la incendiul din clubul Colectiv, la aproape patru ani de la tragedia în care au murit 64 de oameni

Filmul secret arată modul în care pompierii, echipajele medicale şi poliţiştii au intervenit în primele 20 de minute de la apelurile disperate la numărul de urgenţă 112.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În total, 78 de apeluri au fost efectuate în noaptea de 30 octombrie 2015 cu referire la tragedia din clubul Colectiv.

Ofiţerul de pompieri a transmis filmul secret redacţiei Libertatea care le-a publicat, în această dimineaţă.

„Am simțit că e normal ca publicul să știe tot adevărul ca să se închidă cercul„, a fost explicaţia ofiţerului de pompieri care a pus la dispoziţie imaginile ascunse până acum.

Ofiţerul a mai precizat că IGSU a decis ca aceste imagini să devină secrete pentru că arătau haos, lipsă de organizare şi de preocupare a salvatorilor pentru viaţa umană.

„La câteva zile, Centrul Național Operațional din IGSU a cerut filmările. Când le-au văzut, ei au stopat orice folosire a lor pentru că arătau haos, lipsă de organizare și de preocupare a salvatorilor pentru viața umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU și DSU pretinseseră oficial”, a mai declarat ofiţerul.

PUBLICITATE
SURSĂObservator.tv